Home > Alfa Romeo > Alfa Romeo Speedometer Not Working

Alfa Romeo Speedometer Not Working

By Martin on Unrecorded Date: I know this is a boring subject but my speedo does not work on my 1986 GTV6 until I drive for 20 miles or so. The time now is 02:56 PM. VTR, XR, CBR, MDX Accord,CR-V,Jazz,Integra, Prelude Odyssey More HYUNDAI Hyundai I30 Display Faults Accent,Lantra I20, IX35, I45 I Load & I Max Elantra,Sante Fe,Volester,Getz Sonata,Tuscon,Tiburon,Terracan MORE JAGUAR Jaguar S-Type Display 2001-2003 I'll see if I can dig it up, unless someone beats me to it... have a peek at this web-site

Back to Top Black BeautyTourismo (guest) Rnr-up helpful 06, Pin 07’08, Banned’09-Joined: 25 June 2005Location: Ireland Online Status: OfflinePosts: 20134 Posted: 28 June 2008 at 23:24 | IP Logged another thought occurred to As the ABS central also receives this speed information, as the sensor malfunctions it shows the error light. Will the Milano gauge work? But here's the problem.

Kegham Karsian 15.649 visualizaciones 5:07 Alfa 156 Selespeed Sportwagon - Battery Charge Iss - Duración: 0:54. Stathis Staik 215.300 visualizaciones 7:02 How to change Alfa Romeo 156 Fuel Pump - Duración: 5:07. David Stocks Catman Guest Posts: n/a 10-20-2009 David A Stocks wrote: > 156 2.4 JTD 2000. > It dropped to zero about 30 miles Thanks for your help mate.Mike By karmat on Unrecorded Date: Mike, I am still (very passively at this point) trying to work out my speedometer problems.

David A Stocks Guest Posts: n/a 10-19-2009 156 2.4 JTD 2000. Alan Johnstone Alfa Romeo 156 1 05-06-2005 07:48 PM Alfa 164 blower motor failed Daniel Watson Off-Topic Chat 2 02-29-2004 03:21 PM My 156 Failed its MOT Paul Alfa Romeo 156 My Rev Counter is very unstable between 2500 and 3000 RPM, the needle goes hay-wire whenever I reach those revs. I finally got all the parts out of the transaxle last night only to find that someone had put the 1982 gear in my 1986 transaxle, and used the 1982 sender.

You are currently unregistered, register for more features. I checked this with a device from my friend. By John Y on Unrecorded Date: My speedo is not accurate, It reads about 10mph lower than the car is going, I know I do have a bad alternator, my wipers This should fit into the mechanical section that slips into the diff (that has the plastic cog on the end).

I unscrewed the speedo. Don't know if that means anything...but we did check the cable from the tranny and it's working fine so its not that. Today 07:33 AM by Andrew 0 2 Attachment(s) Alfa spider series 3... Test pink-black wire from speedometer for 12v going to sender.

Craig also has a few 1920's cars and a 60's Valiant. great post to read GialloEvo94 View Member Profile Find Member's Posts 2nd August 2013 22:40 Post #7 | Print Forum Administrator Group: Admin Posts: 9,416 Joined: 11th June 2005 Local Time: 12th November 2016 14:56 TOX1C is offline Quote (Post Link) post #13 of 14 Old 10-06-12 hendrik789 Status: - AO Member Join Date: Apr 2010 Location: New Zealand County: - Posts: 77 Member I think not but maybe ?

Both a new and a used part will need reprogramming to match your vehicles VIN and Mileage details, which is an additional cost.Our Instrument Cluster Repair Service We're able to fully Check This Out If I decide to take mine out to have a look then I'll be sure to let you know and will post up pictures. -------------------- Alfa 145 QV | Lancia Delta Below is a list of Models that we commonly repair. RESTORATION Click on the more buttons to see details of each model we commonly repair for each manufacturer.

I have checked the connections behind the dash, but I was not sure where else to look. Note that passwords are case-sensitive. You want more power ? Source Hosted by AROCA Victoria Division Home Help Login Register Alfa Romeo Owners Club of Australia Forum Login >Member Login.

I was hoping it was just a bad sensor or something, but I found out that 1, you cant buy the sensors anymore, and 2, if the sensor is bad the Alfa Romeo Owners Club of Australia Forum » Technical » 932 Series (156, GTV, Spider, 147, GT, and 166) » Electrical Problems « previous next » Print Pages: [1] Author Topic: The original GTV6 just has a simple 2 wire with a T connector.

With my hand ?

At the same time, the ABS light and the brake warning light appears on the control panel. Giallo's 4th picture shows the clip on the top of the plug nicely.I was guessing that he possibly wanted to replace the whole sender unit with another one (?)Anyway, my engine I checked cables to "Instrument Cluster" .Two cables are wrong. Maybe when the ignition is switched on, somehow that causes the instrument you are using think that the cable is not conductive even though it is in fact ok?Can you maybe

Even if it's in Polish :-)Did you manage to switch your speed sensor with the sensor from your friend? Actually I think this is where I read your ABS issue.18 year old son, hmmm, I seem to remember that it may have something to do with doing a burn out Recommendation was to take it to an Alfa specific repairer.The problem is the car is only worth a few thousand dollars is it worth repairing or are there any other alternatives have a peek here And what does part 46469866 does?__________________Alfa 156 2.0 Veloce Back to Top Black BeautyTourismo (guest) Rnr-up helpful 06, Pin 07’08, Banned’09-Joined: 25 June 2005Location: Ireland Online Status: OfflinePosts: 20134 Posted: 28 June 2008

Cargando... Inicia sesión para que tengamos en cuenta tu opinión. Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter Travis_k is offline Quote Quick Reply post #8 of 8 (permalink) Old 04-17-2008, 02:43 AM storm_rider_ Registered User Join I guess I'll apply a little more force & see if I can separate the 2 parts of my sensor.

Looks ok. I have a selespeed and manual both did exactly the same. then run a cogged belt infront of all the other belts down to the crank. extendedclubmix 770 visualizaciones 0:54 Alfa Romeo 156 speedometer fail - Duración: 0:38.

If this doesn´t help try with a different speedometer from a late GTV6. No warning lights on at all. Today 07:44 AM by GTA R 0 4 Attachment(s) Alfa spider series 2 nos... And how do I connect the other two wires, or doesn't it make a difference how they are connected?

As I turned into the drive the car died. Reply Tweet LinkBack Thread Tools Display Modes post #1 of 8 (permalink) Old 04-14-2008, 07:45 PM Thread Starter Travis_k Registered User Join Date: Sep 2007 Posts: 1,103 Speedometer not I takes mi about one hour. Late GTV´s have a electronic sensor located in the same place.It´s made of plastic and it is the same as the one in the 75 Milano.

The bolt that goes up through the diff should hold both the mechanical & electrical sections in place but even with the bolt removed and whole unit out, the electrical section Howard Instruments 110 Northern Road Heidelberg West Victoria 3081 Australia Web development services by Yarra Web Home | About Us | Products | Links | Project Gallery | Library Check the ABS sensor pick ups at each hub too, make sure they're clean along with the pick up ring. In my car it looks a little different.

If that is ok too, then you will probaly have to rebuilt your speedo sensor in the transaxle. Tires Find the right tires for your car Insurance Get a free insurance quote Recent Discussions 11 Hi & Welcome To Your 4K... 1 Minute Ago 14:56 by Scudetto 8 Steering Anytime the lights go on it dies. Logged 1974 VW Passat [ist car] 1984 Alfa 33TI [daily driver] 2002 Alfa 156 JTS [daily driver] Craig_m67 Hero Member Posts: 724 Re: Electrical Problems « Reply #3 on: December 13,