Home > Alfa Romeo > Alfa Romeo 156 Speedo Not Working

Alfa Romeo 156 Speedo Not Working

The ABS system still seems to work OK - no >>>> warning lights and it still pumps back when I try an emergency stop. >>>> Anything else worth looking for, before How much would the repair cost? Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter Rolling restauration...To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. Anything else worth looking for, > before I call Monza Sport? > > David Stocks Use a satnav instead - its more accurate anyway! have a peek at this web-site

The needle fluctuates and goes up to 20 / 30 mph. any other ideas? Today 07:53 AM by alfalfa339 6 Alfa Romeo Zender Sport... Broken cable. >>> >> >> Not tested in MOT, and the odds of plod spotting it = 0 IMHO. > > IIRC, if you got stopped for doing 33 mph in http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147-156-andamp-gt/300334-156-electrical-gremlins-speedo-not-working.html

rolfik82 219,231 views 3:37 Loading more suggestions... David C is online now Quote (Post Link) post #3 of 14 Old 16-09-11 Thread Starter ad.156 Status: - Newbie Join Date: Sep 2011 Location: United Kingdom County: Edinburgh Could this electrical gremlin be related to the non working Speedo? (As I turn the ignition on with a flattish battery the speedo needle does jump). what sort of cost would a test & repair be & how long would this take.

We work out the trending price by crunching the data on the product’s sale price over the last 90 days. Tyre size can be an issue too, are the tyres standard and of equal sizes?I'm positive I've seen a self help guide to fix the issue. Maybe you got me wrong - the problem is not getting out the differential housings (the metal parts which are screwed to the gearbox/differential with 4 screws, the ones with those Broken cable. > > Not tested in MOT, and the odds of plod spotting it = 0 IMHO. -- Catman MIB#14 SKoGA#6 TEAR#4 BOTAFOF#38 Apostle#21 COSOC#3 Tyger, Tyger Burning Bright (Remove

And I also don't think the speedo is a MOT test point. Jamie Porter's 147/156/GT Fault Diagnosis GuideDiagnostic guide to what might be wrong with your Alfa 147, 156 or GT.This is NOT an exhaustive list of problems and is for guidance only. I am in Colombo, Sri Lanka. I'v done it several times,a press was never needed!

He said that there is a induction system, that malfunctions when the gearbox heats up. Does anybody know if there is any solution for this problem, beside changing of gearbox with an original one? The car started and drove well......However the Engine management light was on, as was a faulty bulb light. Is there any workaround or what did we do wrong?

while these lights are lit, the speedo does not work, and the selespeed gearbox will not change in to any gear above 2nd, probably ... http://www.alfaclubvic.org.au/forum/index.php?topic=9957.0 May well be the crank sensor though from it's locationEdited by TazzyK on 28 June 2008 at 23:46__________________Experience is the best school, but the fee's are very high! The speedo worked but would not go above 50mph, and when I dipped the clutch the speedo dropped to zero (it almost behaved like a rev counter). No warning lights on at all.

As far as I recall all the warning lights came on - ABS / airbag / oil / key code etc. Check This Out Working... ad.156 is offline Quote (Post Link) post #9 of 14 Old 08-06-12 TOX1C Status: - AO Silver Member Join Date: Aug 2004 Location: Amesbury County: Wiltshire Posts: 4,340 Thanks mate Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter Knochenkalle is offline Quote Quick Reply Reply vBulletin Message Cancel Changes Quick Reply The following errors occurred with

Good luck! Alan Johnstone Alfa Romeo 156 1 05-06-2005 07:48 PM Alfa 164 blower motor failed Daniel Watson Off-Topic Chat 2 02-29-2004 03:21 PM My 156 Failed its MOT Paul Alfa Romeo 156 Contact Us - Archive - Privacy Statement - Top Hosted by AROCA Victoria Division Home Help Login Register Alfa Romeo Owners Club of Australia Forum Login >Member Login. Source Note that passwords are case-sensitive.

Page 1 of 2 1 2 > Thread Tools Display Modes 156 Speedo failed any ideas? Please try again later. You wouldn't get stopped for doing 33 in a 30, unless its zero-tolerance week!

Recommendation was to take it to an Alfa specific repairer.The problem is the car is only worth a few thousand dollars is it worth repairing or are there any other alternatives

Working... EDIT: Forgot to tell you that these freakin shafts did not move one milimetre and when the hydraulic press reached 5 metric tons you just heard a loud, heartfreezing "CRACK" However, We offer a full Test & Repair service on all Alfa Romeo Bosch 5.7 ABS Pumps. I limped to a hill and eventually it died.

Show more Loading... It almost sounded as though there was dirty fuel coming up from the fuel tank. Please excuse any errors, I am not a native speaker but i try to do my best and Thanks for your help Share Share this post on Digg Del.icio.us Technorati Twitter have a peek here Question - I've read on the forum about Rev counters causing problems...

Great. It >>>>> sometimes comes back but not for very long. As I pulled into the street it went back to 1000rpm max, luckily I managed to get it home onto the drive. To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater.

Close Yes, keep it Undo Close This video is unavailable. It sometimes comes back but not for very long. You currently have 0 posts. This feature is not available right now.

User Name: Password Please enter a password for your user account. I've done it but the gearbox was out of the car when I did it. AFAIAA it gets its feed >>> from the ABS wheel sensors. Logged colcol Hero Member Posts: 4064 AROCA Member #: 1201 Re: Electrical Problems « Reply #7 on: December 14, 2012, 08:23:47 PM » The phonic wheels on the hub and the

Loading...Oops :Please try again. the abs sensors are constantly picking up 'speed' signal as the 4 wheels rotates, afaik the abs ecu averages out the speeds of the 4 wheels & send that signal to